Vroege start voor het ONK Zijspancross en Quads in Lochem.

6J3A0100-1024x683De eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross en Quads komt steeds dichterbij. Traditiegetrouw worden de eerste punten van het seizoen verdeeld op circuit Gageldijk in Lochem en dit jaar zal dat al op zondag 28 februari gebeuren.

Circuit Gageldijk in Lochem is een mooi circuit met veel afwisseling. Er zitten stukken bosgrond in de baan die hard zijn met verraderlijke ketsers, afgewisseld door zanderige gedeeltes waar het zand toch wat dieper is. Het mooiste punt van het circuit is ongetwijfeld het op en afspringen van de vuilnisbelt.

De twee kampioenen van vorig jaar (Mike van Grinsven bij de quads en Etienne Bax bij de zijspannen) komen met frisse moed aan de start met als doelstelling om hun titels te prolongeren. Van Grinsven heeft begin dit jaar een bruikbare trainingsstage afgewerkt in Spanje maar Etienne Bax heeft tot op dit moment nog helemaal niet gereden. Het nieuwe Yamaha zijspan is bijna af en als alles mee zit kan de regerend wereld en Nederlands kampioen volgende week samen met zijn broertje Robbie zijn eerste meters gaan maken. De grote vraag luidt dan ook of Bax in Lochem klaar is om mee te strijden voor de overwinning.

Een ding dat zeker is, is dat de gebroeders Bax tegenstand kunnen verwachten van thuisrijder Daniel Willemsen, die met zijn nieuwe bakkenist Peter Beunk op scherp staat om voor eigen publiek iets moois te laten zien. Ook Gert van Werven en Siebe van der Putten hebben tot op dit moment een goede voorbereiding achter de rug. Het team heeft deze winter de overstap gemaakt naar TM en de eerste testen in Spanje zijn naar volle tevredenheid afgewerkt. Van Werven werd vorig jaar derde in de eindstand om het Open Nederlands Kampioenschap maar zoals iedere crosser wil hij meer en zal hij er alles aan doen om in Lochem een goede start van het seizoen te maken.

Op het moment van schrijven is de deelnemerslijst van de zijspannen nog niet helemaal afgerond en zullen er in de komende twee weken nog heel wat combinaties aan de lijst worden toegevoegd. Om het voor de zijspancombinaties aantrekkelijker te maken, is het prijzenschema voor dit jaar uitgebreid. De eerste vijftien combinaties per manche kunnen geld verdienen. Daarnaast is het vanaf dit jaar mogelijk voor zijspancombinaties die in het bezit zijn van een KNMV Basis Sportlicentie om tegen een extra betaling van slechts 90 euro het hele Open Nederlands Kampioenschap mee te kunnen rijden.

Bekijk hieronder het prijzenschema voor de zijspannen per manche:

1: 300 euro

2: 230 euro

3: 170 euro

4: 125 euro

5: 90 euro

6: 90 euro

7: 90 euro

8: 90 euro

9: 75 euro

10: 75 euro

11: 75 euro

12: 50 euro

13: 50 euro

14: 50 euro

15: 40 euro

 

Bekijk hieronder het prijzenschema voor de quads per manche:

1: 120 euro

2: 100 euro

3: 80 euro
4: 60 euro

5: 40 euro

Naast de zijspannen en de quads staat ook de eerste wedstrijd om het Nederlands kampioenschap MX1 en MX2 op het programma in Lochem. Een interessant programma waarbij u zich de hele dag niet hoeft te vervelen. Het starthek zal rond de klok van 12:00 uur voor de eerste keer vallen.