Clubwedstrijden

CLUBWEDSTRIJDEN ”DE LAGE PASBROEK”

Per seizoen organiseert MAC Sport en Vriendschap een vijftal clubwedstrijden voor haar leden, klik hier voor de kalender. Tijdens deze clubwedstrijden wordt er gereden in de volgende klassen:

50cc
65cc
85cc
125cc
250cc
500cc
45+ klasse


ALGEMEEN

Om deel te nemen aan clubwedstrijden van MAC Sport en Vriendschap dient men in het bezit te zijn van een geldige cross licentie van de KNMV en lid te zijn van MAC Sport en Vriendschap (jeugdrijders 50, 65 en 85cc  hoeven geen lid te zijn). Het inschrijfgeld per clubwedstrijd bedraagt €10,-.

Om lid te worden van MAC Sport en Vriendschap klik hier.

TIJDSCHEMA CLUBWEDSTRIJDEN

11.30 uur Inschrijven
12.30 uur Training
  50cc, 65cc, 85cc, 125cc, 250cc, 500cc,  45+ klasse
13.15 uur 1e manche
  50cc, 65cc, 85cc, 125cc, 250cc, 500cc,  45+ klasse
  PAUZE
  2e manche
  50cc, 65cc, 85cc, 125cc, 250cc, 500cc,  45+ klasse
c.a. 17.00 Prijsuitreiking


DAGPRIJZEN CLUBWEDSTRIJDEN

Voor de nummers 1, 2 en 3 in het dagklassement zijn er prijzen beschikbaar. Voor de klassen 50 cc, 65 cc en 85 cc zijn dit bekers. Voor de overige klassen zijn dit olie prijzen.

BEREKENING CLUBKAMPIOENSCHAP 

In principe worden er per seizoen vijf clubwedstrijden van elk twee manches verreden, alle manches tellen mee voor het clubkampioenschap.

 • Voor het dagklassement wordt de volgende telling per manche gehanteerd: 30 –27 – 25 – 23 – 21 –20 – 19 enzovoort. Voor het dagklassement is de 2e manche doorslaggevend.
 • Bij een gelijk aantal punten voor het clubkampioenschap telt eerst het aantal behaalde 1e plaatsen, daarna het aantal behaalde 2e plaatsen. Is er dan nog geen beslissing dan is de klassering van de laatste wedstrijd of manche doorslaggevend.
 • Tijdens de clubwedstrijden werken we met transponders. Zonder transponder zal je niet in de uitslag worden opgenomen.
 • Per wedstrijddag kan er maar in één klasse worden deelgenomen.
 • Uitwisselingswedstrijden tellen niet mee voor het clubkampioenschap.
 • De nummers 1, 2 en 3 van het eindklassement ontvangen hun bekers tijdens de laatste clubcross van het seizoen.


WEL OF NIET DOORGAAN VAN DE WEDSTRIJDEN

Om geen onduidelijkheden te laten bestaan over het wel of niet doorgaan van de clubwedstrijden op de Lage Pasbroek, zijn de volgende afspraken gemaakt:

 • Om 9.00 uur ‘s morgens bekijkt de crosscommissie, de toestand van de baan en de weersituatie. Dan wordt er beslist of de wedstrijd wel/niet doorgaat.
 • Vanaf 10.00 uur kan er gebeld worden naar de Koppeling, tel. 06-53856430, om te horen of de wedstrijd wel/niet doorgaat. Indien mogelijk wordt dit ook op de website vermeld.
 • Als de wedstrijd niet doorgaat, is de baan ook gesloten voor trainingen.
 • Bij clubwedstrijden en trainingen op de Lage Pasbroek is het gebruik van een milieumat verplicht. Deze zijn verkrijgbaar in de Koppeling.
 • Afspuiten van de motor in het rennerskwartier is niet toegestaan.


GELUID (94 DB)

De geluidseisen voor een circuit worden steeds strenger, MAC Sport en Vriendschap hanteert de door de KNMV voorgeschreven normen. Geluidskeuring 94 dB meting langs het circuit.

VLAGGENISTEN CLUBWEDSTRIJDEN

Per clubcross worden een aantal crossende leden aangeschreven om voor de desbetreffende clubcross een vlaggenist te leveren (zie hier voor de actuele lijst). Mocht je op de aangewezen dag verhinderd zijn, zorg dan voor een vervanger of ruil met een collega rijder, en geef dit (tijdig) door aan Franc Hoksbergen via franc.hoksbergen@gmail.com. Mocht de clubcross worden afgelast en je moet voor die wedstrijd een baancommissaris meenemen, dan geldt dus de vervangende datum. Wanneer je geen vervanger regelt of de beurt ruilt met een collega crosser blijft de beurt staan tot dat deze is voldaan. Eerder kun je ook niet meer deelnamen aan één van onze evenementen.