Informatie

UITWISSELINGSMOTOCROSS

De uitwisselingsmotocross ofwel UMX is een competitie opgezet door de motorclubs BMAC Borculo, HALMAC Halle, HAMAC Harfsen, HAMC St Isidorushoeve, MSV-NOV Heerde, MAC de Holterberg, MAC SEV Lochem, MC Nijverdal-Hellendoorn,MC Ruurlo en VAMC de Graafschaprijders Vorden.  Aanmelding voor de UMX competitie is uitsluitend mogelijk via de website www.bmac-borculo.nl/umx v, en alleen voor leden van deze clubs.

Meld je tussen 1 januari en 1 maart 2018 aan via de volgende link http://www.bmac-borculo/umx en vermeld de club waarvan je lid bent, de klasse waarin je wilt deelnemen, het (voorkeur) rijnummer en het transpondernummer. Bij aanmelding voor 1 maart hebben deelnemers recht op het rijnummer van het jaar ervoor. Om aan een wedstrijd mee te kunnen doen moet je uiterlijk op de donderdag voor het evenement voor 19:00 uur zijn aangemeld.

Deelname aan de Uitwisselingsmotocross is mogelijk voor de volgende klassen en leeftijden:

Klasse Leeftijd *)
50cc 5 t/m 9 jaar
65cc kleine wielen 6 t/m 11 jaar
65cc grote wielen 7 t/m 12 jaar
85cc kleine wielen 10 t/m 13 jaar
85cc grote wielen 11 t/m 15 jaar
125cc (t/m 125cc tweetakt of viertakt) Vanaf 13 jaar
250cc (t/m 250cc tweetakt of viertakt) Vanaf 14 jaar
500cc (t/m 500cc tweetakt of viertakt) Vanaf 15 jaar
Dames Vanaf 13 jaar
MXE (elektrisch) Vanaf 13 jaar
Quads (boven 250cc tweetakt en boven 450cc viertakt) Vanaf 16 jaar
Super (Motocross licentiehouders vanaf 125cc, Inters Enduro en Inters Supermoto) Vanaf 13 jaar
V45+ Vanaf 45 jaar
Zijspannen (boven 250cc tweetakt en boven 450cc viertakt) Vanaf 16 jaar

*) De limiet op de maximum leeftijd geldt tot het eind van het kalenderjaar waarin de rijder de maximum leeftijd bereikt. De minimum leeftijd gaat in op de verjaardag van de deelnemer. 

Houders van een Motocross licentie vanaf 125cc (KNMV Jeugd, Cup, Nationaal en Inter of gelijkwaardig van andere bond) of Inter Enduro of Inter Supermoto licentie moeten deelnemen in de Superklasse, zij kunnen dus niet deelnemen in de klassen MX2 en Open. Een uitzondering geldt voor dames en voor licentiehouders van 45 jaar en ouder, zij mogen in de Dames/V45+ klasse deelnemen (bij aanmelding voor aanvang van het seizoen moet de keuze worden gemaakt).

Voor de toekenning van rijnummers gaan door de KNMV toegewezen rijnummers voor, daarna wordt rekening gehouden met rijnummers van het voorgaande jaar, verder in volgorde van binnenkomst. Het rijnummer wordt pas toegekend als het transpondernummer is doorgegeven. Gebruik van dezelfde transponder door meerdere deelnemers wordt afgeraden en is geheel voor risico van de betreffende deelnemers.