Top 3 WK aan de start in Lochem

Untitled-1

Het belooft zondag 9 maart in Lochem een spannende strijd te worden tijdens de eerste grote zijspancross van 2014. De top drie van het wereldkampioenschap 2013 heeft aangekondigd van start te gaan in de eerste race meetellend voor het Nederlands kampioenschap zijspancross.

De wereldkampioenen Ben Adriaenssen en Ben van den Bogaart versloegen vorig jaar de favorieten Etienne Bax en Kaspars Stupelis terwijl Jan Hendrickx (vorig jaar winnaar in Lochem) op de derde plaats eindigde. Naast de top drie komen natuurlijk ook de Lochemse favorieten Daniël en Marcel Willemsen aan de start. Daniël rijdt dit jaar samen met streekgenoot Hans Tjoink, terwijl Marcel zijn comeback maakt met Gertie Eggink aan zijn zijde. Andere favorieten tijdens de opening van het Nederlandse motocrossseizoen zijn verder Marcel Grondman en Christian Verhagen, de altijd snelle broers Jan en Jeroen Visscher en de Franse talenten Valentin Giraud en Nicolas Musset.

Untitled-1

Bax (2), Hendrickx (5), Willemsen (1) en Giraud (6) zijn samen met wereldkampioen Adriaenssen de smaakmakers in Lochem.

 

Ook de MX Open lijkt een spannende aangelegenheid te worden want de favorieten Stijn Blom, Mark Wassink en Robin Nijkamp krijgen er in de persoon van Hans Vogels een sterke concurrent bij. Vogels geld al jaren als Nederlands beste enduro rijder en was onlangs ook actief in de Dakar rally waarin hij tijdens zijn eerste optreden als 22ste eindigde en beste nieuweling werd. Onder aanvoering van Mike van Grinsven komt verder ook de gehele Nederlandse top in de Quad cross en de MX cup aan de start in Lochem. De trainingen beginnen om 09.00 uur. De wedstrijden starten om 12.00 uur. Neem voor de zekerheid de zonnebrandolie mee, want het kon wel eens warm worden in Lochem.