Start van het seizoen voor de zijspannen.

Zondag 17 maart A.S. dan gaan alle remmen weer los. Dan  gaat de ONK Sidecar en Quads Masters competitie weer van start. Samen met de NK Zijspan en NK Quad klasse zullen zij afreizen  naar circuit “De Gageldijk”in Lochem om daar de tweede wedstrijd van het seizoen te rijden. Mac S.E.V. Lochem is er weer in geslaagd om een ONK Sidecar Masters te organiseren en de gehele wereldtop van de zijspan en Quads naar het  Daniël Willemsenpad te krijgen.  Er worden komend seizoen gestreden in een serie van  maar liefst 7 wedstrijden  om de felbegeerde titel ONK Sidecar Master ! De serie vindt plaats op de betere zijspan banen van Nederland. Naast Lochem staan ook de circuits van Varsseveld, de GP baan van Valkenswaard , van Halle, Oss  en als finale tijdens de Zwartecross in Lichtenvoorde , wat garant staat voor een superfinale op de kalender. Het wordt dus smullen voor zowel de rijders als het publiek .

Het belooft nog meer spanning en spektakel te worden in 2019, zeker voor de zijspannen. Maar liefst twee WK wedstrijden worden er verreden  in Nederland. De eerste WK staat gepland op 22 april in Oldebroek , en 7 juli op de Herikerberg in Markelo. en daarvoor willen de teams trainen . De 7 april staat Lommel  als eerste op de  WK kalender.  Als voorbereiding op het zware GP seizoen zullen er ook dit jaar weer vele binnen- en buitenlandse combinaties graag naar Lochem komen om hier alvast hun krachten te meten.

Een nieuw jaar, nieuwe rondes, nieuwe kansen en natuurlijk weer een aantal wijzigingen in de samenstelling van de combinaties . Zo zal Etienne Bax samen met Kaspars Stuplis weer rondvliegen , waarmee hij de wereldtitel in 2015- 2017 ook pakte. Deze  combinatie zal zeker gaan voor titels in het ONK en het WK 2019. Natuurlijk zal Bax het niet cadeau krijgen want de 10 voudig wereldkampioen Daniël Willemsen die  samen met Luc Rostingt er weer volle bak tegenaan wil gaan voor de  WK en ONK  titel . In zijn eigen Lochem zal hij zeker de duels zoeken en de strijd aangaan met zijn rivalen.

Een andere combinatie om rekening mee te houden is die van Hermans / Musset die tweede werden met de ONK in 2018  met 7 punten verschil achter Bax.

 Hermans/Musset zullen ook in 2019 aan de start komen in het ONK Sidecar Masters  en het wereldkampioenschap zijspancross. Hermans wist zelfs als tweede te eindigen in de eindstand van het wereldkampioenschap en hoopt met Musset aan zijn zijde weer op een goed resultaat. Zij willen in Lochem graag laten zien waar toe zij  in staat  zijn.


De altijd spectaculaire Quad klasse staat garant voor de nodige actie , spanning en spektakel. De grote namen zijn weer aanwezig, waaronder Mike van Grinsven en Joe Maessen. samen met vele toppers uit binnen en buitenland zal deze ONK Masters serie prachtige gevechten gaan opleveren. Als extraatje het  bijprogramma het NK Quads waarbij ook al meer dan 50 aanmeldingen zijn. Ook dit jaar hoopt de KNMV dat er meer rijders de stap naar het ONK gaan maken en door zullen groeien naar de top van de Quad sport !!.

Ook bij de NK zijspannen hebben maar liefst al ruim 50 combinaties ingeschreven.

De trainingen beginnen om 9.00 uur en het starthek zal rond 11.45  uur voor de eerste keer vallen. U vindt circuit “De Gageldijk” aan het Daniël Willemsenpad in Lochem .