Kay Huzink: De knop moest om.

De 18-jarige Kay Huzink uit Geesteren merkte vorig jaar tijdens het Open Nederlands Kampioenschap Quads dat het anders moest. Hij had de snelheid om voor top vijf plaatsen mee te kunnen strijden maar helaas had hij nog niet de conditie om het hoge tempo een hele manche vol te kunnen houden.

‘’Na het seizoen heb ik alles op een rij gezet en de knop omgezet. Ik zag in dat het anders moest. Het was altijd veel lol maken en van alles en nog wat maar ik realiseerde mij dat ik met deze instelling niet in de top vijf ga eindigen in het Open Nederlands Kampioenschap Quads. Ik ben hard gaan trainen in de sportschool en ben de afgelopen winter 11 kilo afgevallen. Daarnaast ben ik in het voorjaar twee weken naar Spanje geweest om hier veel meters op de quad te maken. Dit is allemaal goed gelukt en daarom zie ik het seizoen met vertrouwen tegemoet’’: aldus een fit ogende Kay Huzink.

De rijder van het Riwald Quad Team hoopt dat dekay1vele trainingsuren die hij gemaakt heeft, dit jaar zijn vruchten af zullen werpen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorig jaar had hij veel minder gedaan in de winterperiode en dit was dan ook duidelijk merkbaar. ‘’In de eerste paar wedstrijden had ik het moeilijk om in mijn ritme te komen. Ik had voor het seizoen te weinig getraind en dit kon ik goed merken. In de eerste paar ONK wedstrijden reed ik tussen de tiende en vijftiende plaats maar naarmate het seizoen vorderde begon ik beter te rijden en had ik de snelheid om tussen de vijfde en de tiende plaats te rijden. Mijn tijden waren goed genoeg om een goede klassering neer te kunnen zetten maar dan liet de conditie het af weten. Dat was voor mij het moment om keuzes te gaan maken. Ik heb nu veel meer arbeid verricht dan vorig jaar’’.

 

Over drie weken is het al zover, dan valt voor Kay voor de eerste keer het starthek op het mooie circuit van Lochem. Zoals veel Quadrijders zeggen is Lochem geen makkelijk circuit en een goede bandenkeuze zal dan ook van essentieel belang zijn. ‘’Lochem is een baan met hoogteverschillen en met een aparte ondergrond. Het is altijd lastig om voor dit circuit de juiste banden te kiezen. Dit is voor iedereen gelukkig hetzelfde. Omdat het de eerste wedstrijd is, kunnen we veel sterke Buitenlanders verwachten waardoor het gelijk een zware wedstrijd zal worden. Ik ga er vol tegenaan en ik hoop dat ik aan het einde van het kampioenschap bij de beste vijf rijders sta’’.

Naast het Open Nederlands Kampioenschap zal Huzink ook het volledige Europees Kampioenschap rijden en wellicht nog een aantal wedstrijden om het Duits Kampioenschap mee pakken. Er staat hem dus een druk jaar te wachten waarin hij wil scoren. ‘’In 2014 heb ik meegedaan aan het Europees Kampioenschap in Oss. Vorig jaar wilde ik ook het EK gaan rijden maar toen hebben we uiteindelijk besloten om dit niet te doen. Het wordt een druk jaar maar ik heb er zin in en wil in het Buitenland vooral veel ervaring op doen. Ik zit momenteel nog 1 dag in de week op school en ik ben 3,5 dagen aan het werk. Omdat mijn baas flexibel is, kan ik iedere woensdag met mijn quad gaan trainen. Dit is ideaal voor mijn voorbereiding op de wedstrijden’’.

Op dit moment is Kay nog de enige actieve Huzink in het Open Nederlands Kampioenschap Quads. Een aantal jaren geleden reed zijn broer Roy ook nog en die deed het ook zeer verdienstelijk. ‘’Roy heeft helaas last gekregen van een rugblessure. Hij is toen even gestopt maar in 2014 weer begonnen. Helaas heeft hij teveel last van zijn rug om de sport op hoog niveau uit te kunnen oefenen. Nu gaan we nog af en toe eens gezellig een middag samen trainen’’!

Op zondag 28 februari zal Kay zijn eerste belangrijke wedstrijd van dit jaar rijden in Lochem.