Grote opkomst bij de start van het ONK Zijspancross en Quads in Lochem

Met nog vier dagen te gaan tot aan de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross en Quads in Lochem kunnen we u melden dat de starthekken goed vol zullen staan. 29 zijspancombinaties uit Binnen-en Buitenland en maar liefst 51 quadrijders gaan aanstaande zondag voor de eerste keer dit jaar op jacht naar de punten. Over de twee klassen komen in totaal tien verschillende nationaliteiten aan de start.

 

In de zijspanklasse komen er zes combinaties uit de top tien van het wereldkampioenschap 2016 aan de start. De favorieten voor de eindzege zijn ongetwijfeld Bax/Musset en Willemsen/Bax. Beiden zijn er opgebrand om sterk aan het seizoen te beginnen. Etienne Bax wil het moeilijke seizoen van vorig jaar recht zetten terwijl Daniel Willemsen voor eigen publiek natuurlijk iets moois wil laten zien. Naast deze twee topcombinaties komen ook de Britse combinaties Brown/Millard en Wilkinson/Chamberlain aan de start, die vorig jaar derde en zevende zijn geworden in de eindstand om het wereldkampioenschap. Regerend wereldkampioen Ben van den Bogaart zal dit seizoen in de bak staan bij Jason van Daele. Voor beiden wordt dit hun eerste wedstrijd samen en is het mooi om te zien of de klik er al is! Verder is het uiteraard uitkijken naar de Nederlandse combinaties: Hermans/van Gaalen, van Werven/van der Putten, Veldman/van der Putten en de gebroeders Visscher. Wie van deze combinaties is vroeg in het seizoen al in vorm, dat is de vraag waar we momenteel mee rondlopen voor Lochem.

 

Ook in de quadsklasse mogen we strijd verwachten. Joe Maessen doorbrak de overwinningenreeks van Mike van Grinsven vorig jaar en wist Open Nederlands Kampioen te worden. Dit zit van Grinsven niet lekker waardoor hij er extra op gebrand zal zijn om de titel terug te veroveren. Of dit hem lukt is afwachten want ook Maessen laat zich het kaas absoluut niet zomaar van het brood eten. Ook zal er zeker rekening gehouden moeten worden met Marc de Vries, Rome Huibers en Ricardo Phoelich. 1 foutje van Maessen of van Grinsven en zij zullen toeslaan! Ook uit Belgie komen een aantal zeer snelle quadrijders naar Lochem met o.a. Davy de Cuyper, Jan Vlaeymans.

 

Naast de twee ONK klassen rijden ook het NK Zijspancross en Quads haar eerste wedstrijd van het seizoen in Lochem. Dit nieuwe initiatief is perfect aangeslagen bij de rijders en beide klassen zitten dan ook overvol! Met deze grote opkomst, is het interessant om te zien wie er op zondagavond met de grootste bekers huiswaarts gaan keren.

 

In Lochem beginnen de trainingen om 09:00 uur en de wedstrijden vangen aan rond de klok van 12:00 uur.