Baco-cursus 7 februari.

In oktober 2015 gaf sporttechnisch manager Camiel van Berkesteijn de aftrap voor actief KNMV-beleid ten aanzien van de opleiding voor baancommissarissen, waarbij de veiligheid van de sporter voorop staat.

Het werk van baancommissaris wordt onderschat. Sporters en omstanders zien alleen iemand langs het circuit met een gele vlag staan. Echter de functie van deze vrijwilliger is er een van verantwoording, oplettendheid en adequaat reageren. De sporters moeten op hem kunnen vertrouwen. De baco kan (zwaar) letsel voorkomen als er op of rond de baan was mis gaat.

 

Cursus

Op 7 februari om 19.30 uur, organiseert MAC Sport en Vriendschap in Lochem een baco-cursus bij Zalencentrum Bousema (Zutphenseweg 35, 7241 KP Lochem).  De cursus wordt verzorgd door een KNMV docent. Wij hebben nog een aantal vrije plaatsen en daarom is het mogelijk dat ook mensen van buiten de club zich kunnen inschrijven. Een mooie kans voor mensen die interesse hebben om baancommissaris te worden of al baancommissaris zijn, maar nog niet gecertificeerd zijn!

Aanmelden voor de Baco-cursus kan kan via de onderstaande link, hier word gevraagd om de volgende reserveringscode: 801616
Instructie inschrijving baco-cursus
 (Vooraf inschrijven in noodzakelijk)