Adriaenssen/Stupelis komen naar ONK in Lochem.

benadriaenssenDe eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross op 28 februari in Lochem belooft gelijk een titanenstrijd te gaan worden. Niet alleen de gebroeders Bax en Daniel Willemsen/Peter Beunk gaan de strijd met elkaar aan maar ook Ben Adriaenssen en Kaspars Stupelis hebben zich gemeld om in Lochem hun eerste grote wedstrijd van het seizoen te rijden.

Deze drie combinaties weten wat het is om wedstrijden te winnen met als aanvoerder Daniel Willemsen met tien wereldtitels. Ben Adriaenssen heeft er twee en vorig jaar wist Etienne Bax zijn eerste wereldtitel te pakken. In Lochem treffen deze drie grootheden uit de zijspansport elkaar voor een eerste krachtmeting van het seizoen.

Alle drie de rijders komen met een nieuwe bakkenist aan de start. Daarbij komt ook nog eens dat Etienne Bax met een heel nieuw Yamaha zijspan aan de start zal komen. Het is dus afwachten welke combinatie op dit moment de juiste balans in handen heeft.

In de voorgaande jaren waren Etienne Bax en Ben Adriaenssen aartsrivalen van elkaar. Twee keer snoepte Adriaenssen de wereldtitel voor Bax zijn neus weg. Vorig jaar was het de beurt aan Bax om zich als wereldkampioen te laten kronen.

Adriaenssen is momenteel aan het terug komen van een beenbreuk die hij vorig jaar in een gevecht met Etienne Bax opliep. Maanden was hij uitgeschakeld maar gelukkig is hij nu weer helemaal hersteld. Zijn bakkenist voor dit jaar is Kaspars Stupelis, die vorig jaar met Etienne Bax de wereldtitel wist te pakken. Stupelis heeft ook al een wereldtitel met Daniel Willemsen weten te behalen en kent zijn twee Nederlandse concurrenten dus als geen ander.

Het gaat in Lochem mooi worden om te zien wie zo vroeg in het seizoen de beste kaarten in handen heeft. Naast de zijspannen rijden ook de quads en de MX1 en MX2 klasse hun eerste wedstrijden voor de punten in Lochem. Het starthek zal voor de eerste keer vallen rond de klok van 12:00 uur en de entree bedraagt 15 euro.