ONK in Lochem lijkt mini Grand-Prix te worden.

brown-chamberlainMet nog een week voor de start van het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Lochem te gaan, beginnen de aanmeldingen in een rap tempo binnen te komen. Zoals het er op dit moment voor staat komen er zes combinaties uit de top tien van het wereldkampioenschap 2015 naar Lochem.

Na het goede nieuws dat tweevoudig wereldkampioen Ben Adriaenssen zijn deelname aan het evenement bevestigde, kwam ook de inschrijving van Jan Hendrickx / Ben van den Bogaart er achter aan. Dit is ook een hele sterke combinatie die vorig jaar regelmatig op het podium stond en in de eindstand van het wereldkampioenschap op een derde plaats is geeindigd. Voor Jan Hendrickx is dit zijn laatste jaar als actief zijspancrosser en er is hem dan ook alles aan gelegen om zijn succesvolle carriere op een sterke manier af te sluiten. Hendrickx / van den Bogaart rijden niet alleen de eerste wedstrijd in Lochem maar zullen ook op 13 maart in Oss en op 26 maart in Oldebroek aan de start komen bij de tweede en derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap.

Ook van Britse zijde is er interesse in de wedstrijd in Lochem want Stuart Brown en Josh Chamberlain zullen aan de start komen. Wat extra meters in het zand met het oog op de eerste Grand Prix in Oss komt van pas voor deze combinatie. Al jaren doet Brown vooraan mee in het wereldkampioenschap en heeft dus een schat aan ervaring. Dit zal hij in Lochem nodig hebben want het niveau zal al gelijk bij deze eerste wedstrijd hoog liggen.

Een overzicht van de topteams die naar Lochem komen:

-Bax/Bax

-Hendrickx/van den Bogaart

-Willemsen/Beunk

-Brown/Chamberlain

-Hermans/van Gaalen

-van Werven/van der Putten

-Adriaenssen/Stupelis

Als dit niet smullen wordt tijdens de seizoensopener op 28 februari in Lochem, dan weten wij het ook niet meer.

Entree: 15 euro

Aanvrag: 12:00 uur

Fotocredits: Albert Schreuder