25e Pre-65 Classic Cross

IMG_0425Zaterdag 13 juni wordt in Lochem voor de 25e keer een internationale motocross voor klassieke motoren verreden. Plaats van handeling is het roemruchte Grand Prix Circuit aan de Gageldijk.

Ook de volgende dag (zondag 14 juni) wordt er op het altijd spectaculaire circuit gecrosst, want dan komen de beste amateur rijders uit Oost Nederland aan de start.

De Pre 65 Grand Prix van Lochem is intussen een begrip in de Internationale motocross wereld en ook dit jaar komen de beste coureurs met hun fraaiste motoren aan de start. Sommige antieke crossmotoren zoals de BSA’s, ESO’s, CZ’s en Lito’s lijken zo uit het museum te komen. Naast de Internationale coureurs uit onder andere Engeland, Denemarken, Duitsland, Zweden, België en Tsjechië, rijden ook een paar oud kampioenen uit de Achterhoek hun rondjes. Rob van der Straat uit Almen was vroeger twee keer Nederlands kampioen enduro. De Gorsselse Slager Jo Roelofs reed jaren met de H1 zijn rondjes in het Nederlands kampioenschap en ook  de Lochemmers Hans en Gerrit Polsvoort  waren ooit goed voor klinkende overwinningen. Gerrit en Patrick Lenselink uit Hengelo (Gld) nemen hun fraai, klassieke  Maico’s mee.

Naast de echte oudjes rijden ook de Twin shocks (motoren uit de tijd van Gerrit Wolsink) hun rondjes. Ook hier veel regionale favorieten zoals Christaan van Voorst (Zutphen),  Winand Hoenink (Vorden) en de Eefdense broers Peter en Lubert Lenselink. Net als vorig jaar gaan ook de coureurs in de 50 cc klasse met hun snerpende crossbrommers van start. Dit jaar krijgt die 50 cc klasse zelfs een extra internationaal tintje want er wordt om de Europese titel voor landenteams gestreden.

Zondag worden de zogenaamde uitwisselingswedstrijden verreden. Een competitie waar hoofdzakelijk rijders uit de regio aan mee doen. Zaterdag trappen de zware viertakten hun motoren om ongeveer 09.00 uur voor het eerst aan voor de trainingen. De wedstrijden beginnen om 11.00 uur. Zondag beginnen de wedstrijden rond het middaguur. De toegang is op beide dagen gratis.