BEGINNEN BAX EN WILLEMSEN IN LOCHEM OPNIEUW MET HUN STRIJD OM DE ONK ZIJSPANCROSS TITEL?

Alle zijspancross fans kunnen zich de finale van het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in 2017 ongetwijfeld nog heugen. Etienne Bax en Daniel Willemsen gingen in Valkenswaard de strijd met elkaar aan om de titel. Wie de laatste manche won was kampioen. Beide combinaties stonden op scherp maar bij een aanrijding tussen beide combinaties in de eerste bocht was Willemsen gelijk kansloos voor de titel waardoor Bax onbedreigd naar de zege kon rijden.

Het verschil tussen beide combinaties is klein en de kans is groot dat ze elkaar ook op zondag 4 maart in Lochem weer treffen. Maar er zijn meer combinaties die zich in de strijd om de titel willen mengen. Koen Hermans werd vorig jaar derde en wordt dit jaar vergezeld door Nicolas Musset, die in 2017 met Etienne Bax wereldkampioen wist te worden. Julian Veldman won vorig jaar in Oss zijn eerste ONK manche en liet hiermee zien dat hij niet zover meer van de gevestigde orde afzit. Veldman komt met Siebe van der Putten aan de start en hoopt met deze nieuwe bakkenist hoge ogen te gaan gooien. Ook Gert van Werven wisselde deze winter van bakkenist en zal aan de start komen met de Belg Jens Mans. De voorbereiding van deze combinatie verloopt voorspoedig en wellicht kunnen zij voor een verrassing gaan zorgen!

Het deelnemersveld ziet met nog een aantal weken te gaan ook al een aantal sterke Buitenlandse combinaties op de deelnemerslijst: Wilkinson / Chamberlain en Dierckens / Rostingt zullen naar Lochem komen om vroeg in het seizoen al op jacht te gaan naar de punten.

Bij de quads gaat een fitte Mike van Grinsven voor revanche. In de laatste twee seizoenen heeft hij veel pech gekend en zorgde een zware blessure ervoor dat hij een groot deel van het seizoen moest missen. Na twee keer naast de Nederlandse titel te hebben gegrepen, komt hij uitermate gemotiveerd aan de start om dit jaar zijn jaar te laten worden. Maar er zijn meer mannen die op scherp staan om in Lochem sterk aan het seizoen te beginnen waaronder regerend kampioen Ricardo Phoelich, Joe Maessen (kampioen 2016) en Marc de Vries. Ook van Belgische zijde komen de inschrijvingen al binnen en kunnen we o.a. Jan Vlaeymans en Tuur van Hoof verwelkomen!

Lochem wordt een dag vol van zijspan- en quad wedstrijden want naast de ONK klassen zullen ook het Nederlands Kampioenschap zijspannen en quads hun eerste wedstrijd van het seizoen rijden. De opkomst is groot waardoor het afwachten is wie er vroeg in het seizoen al in vorm is! Bij de zijspannen gaat Bjorn Roes zijn titel verdedigen waardoor de concurrentie weet dat ze van hoge huizen moeten komen om met de winst aan de haal te kunnen gaan.