Daniel Willemsen wil de schouders er nog één keer onder zetten.

DFilm: Daniel Willemsen wil de schouders er nog een keer onder zettenaniel Willemsen is al 40 jaar oud maar als je hem rond ziet gaan op een zijspan dan denk je dat er een kerel van 20 aan het rond vlammen is.

We staan 6 dagen voor de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Lochem, waar de tienvoudig wereldkampioen het op zal gaan nemen tegen de wereldtop uit de zijspansport, waar ook Willemsen zelf nog steeds bij hoort.
De in Lochem woonachtige zijspancrosser oogt fit, ontspannen en gelukkig. De motivatie spat er vanaf want voor Willemsen is het niet zomaar weer een nieuw seizoen, nee hij wil vlammen en laten zien wat hij in huis heeft. ‘’Ik sta nu verder dan op hetzelfde moment vorig jaar. Eind september 2014 heb ik toen een nieuwe kruisband in mijn knie gekregen waardoor ik in de wintermaanden niet goed heb kunnen trainen. Dit zorgde ervoor dat we een achterstand opliepen en dat we pas op de helft van het seizoen op stoom kwamen. Deze winter heb ik goed door kunnen trainen waardoor ik zondag met een goed gevoel aan de eerste wedstrijd in Lochem kan beginnen. Ik besef me dat de concurrentie niet stil staat maar ik wil dit jaar mijn schouders er nog een keer onder zetten’’: verteld een gemotiveerde Daniel Willemsen.

Voor Willemsen en zijn nieuwe bakkenist Peter Beunk wordt het de eerste krachtmeting met verschillende andere topteams uit het wereldkampioenschap. Afgelopen zondag wonnen ze al een manche bij de seizoenopener in Eersel maar zondag in Lochem zal het deelnemersveld nog een paar maten sterker zijn waardoor ze een goed beeld kunnen krijgen waar ze op dit moment staan. ‘’Het is mooi dat bijna de hele wereldtop aanwezig is en dat zal voor de nodige spanning gaan zorgen. Uiteraard willen we knallen in Lochem maar we zullen nog niet alle troefkaarten op de tafel gaan leggen. We willen graag op het podium staan aan het einde van de dag maar we zullen zeker nog niet naar de 120% gaan’’.
Al jaren wordt in Lochem de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross verreden. Daniel kent het circuit als geen ander want niet alleen heeft hij al vaak op het circuit gereden maar ook werkt hij nogal eens een fysieke training af op de baan. ‘’Ik kom hier regelmatig om aan mijn conditie te werken in de vorm van hardlopen of een fietstraining maar ook rijd ik hier door het jaar heen wel eens een lokale wedstrijd. Hierdoor ken je het circuit door en door en dat heeft als nadeel dat je op de gevaarlijke punten soms wat te voorzichtig bent. Lochem is wat dat betreft best wel een gemeen circuit zo in het begin van het seizoen. Ik weet wat Lochem kan doen, ik heb al veel blessures gezien en het seizoen is nog lang’’.
Ook bakkenist Peter Beunk beaamt dat de start van het ONK in Lochem niet de meest makkelijke is. ‘’De start van het ONK in Lochem is voor iedere bakkenist altijd een redelijke vuurdoop. Het is 1 van de zwaardere banen die we dit jaar tegen gaan komen. Vaak wordt er op de zaterdag voor de wedstrijd een meer uren wedstrijd georganiseerd waardoor de stuiters en remknippen van de zaterdag al snel terug zijn op de zondag. Ondanks dit blijft het circuit snel en dat maakt het voor de bakkenisten hard werken’’: verteld een enthousiaste Peter Beunk.