Informatie

UITWISSELINGSMOTOCROSS

De uitwisselingsmotocross ofwel UMX is een competitie opgezet door de motorclubs BMAC Borculo, HALMAC Halle, HAMAC Harfsen, HAMC St Isidorushoeve, MSV-NOV Heerde, MAC de Holterberg, MAC SEV Lochem, MC Nijverdal-Hellendoorn,MC Ruurlo en VAMC de Graafschaprijders Vorden.  Aanmelding voor de UMX competitie is uitsluitend mogelijk via één van de organiserende motorclubs, en alleen voor leden van deze clubs.

Meld je tussen 1 januari en 28 februari 2017 aan via de volgende link http://www.macsev.nl/umxaanmelden/ en vermeld de club waarvan je lid bent, de klasse waarin je wilt deelnemen, het (voorkeur) rijnummer en het transpondernummer. Bij aanmelding wordt eenmalig € 15,- administratiekosten in rekening gebracht. Gelijktijdig met de aanmelding moet via iDeal worden betaald. Aanmelden van nieuwe deelnemers is ook na 28 februari 2016 nog mogelijk, in dat geval wordt eenmalig € 30,- administratiekosten in rekening gebracht. Om aan een wedstrijd mee te kunnen doen moet je uiterlijk op de donderdag voor het evenement voor 19:00 uur zijn aangemeld.

Deelname is mogelijk in de volgende klassen:
– 50cc
– 65cc (kleine en grote wielen apart geklasseerd)
– 85cc (kleine en grote wielen apart geklasseerd)
– Dames (rijden samen met V45+ maar worden apart geklasseerd)
– MX2 tweetakt (t/m 144cc tweetakt)
– MX2 viertakt (t/m 250cc viertakt)
– MX1 (boven 175cc tweetakt en boven 290cc viertakt)
– MXE (elektrisch, rijden samen met V45+ maar worden apart geklasseerd)
– Quads (rijden samen met zijspannen maar worden apart geklasseerd)
– Super (Motocross licentiehouders vanaf 125cc, Inters Enduro en Inters Supermoto)
– V45+ (vanaf leeftijd van 45 jaar)
– Zijspannen

Houders van een Motocross licentie vanaf 125cc (KNMV Jeugd, Cup, Nationaal en Inter of gelijkwaardig van andere bond) of Inter Enduro of Inter Supermoto licentie moeten deelnemen in de Superklasse, zij kunnen dus niet deelnemen in de klassen MX2 en Open. Een uitzondering geldt voor dames en voor licentiehouders van 45 jaar en ouder, zij mogen in de Dames/V45+ klasse deelnemen (bij aanmelding voor aanvang van het seizoen moet de keuze worden gemaakt).

Voor de toekenning van rijnummers gaan door de KNMV toegewezen rijnummers voor, daarna wordt rekening gehouden met rijnummers van het voorgaande jaar, verder in volgorde van binnenkomst. Het rijnummer wordt pas toegekend als het transpondernummer is doorgegeven. Gebruik van dezelfde transponder door meerdere deelnemers wordt afgeraden en is geheel voor risico van de betreffende deelnemers.